top of page

Pandemien med dit barn

Opdateret: 30. jan. 2022

Hvordan sørger vi for, at børnene kommer helskinnet igennem denne tid, uden at udvikle angst og stress. Hele deres hverdag har ændret sig og når de er ude får de hele tiden at vide, at de skal huske reglerne om corona.


Vi skal huske, at de ikke kan gå ind på nettet og få svar på deres spørgsmål, lige som vi voksne kan.

Børn kan sætte alle mulige tanker i gang hos dem selv, som de ikke hurtigt kan lukke ned.

Jeg vil derfor opfordre alle til, at spørge deres børn om de har nogle spørgsmål omkring corona-virus. De fleste har talt en masse med deres børn allerede, men nu har tingene ændret sig igen.

Du behøver ikke at fortælle mere end hvad dit barn spørger om.

Så hvis i hårdt ramt af pandemien lige nu, med sygdom eller isolation, så husk at tal med dit barn om, at det IKKE er dit barns skyld det der sker. Selvom det kan virke logisk, at det selvfølgelig ikke er dit barns problem, men det kan sagtens være at dit barn tænker det.


Vi skal også huske at de har brug for rolige voksne for at få tryghed. Det er vigtigt at vi bevarer roen og fatningen, så børnene føler sig trygge. Tryghed er kernen til en sund hverdag.

Et godt råd er derfor, hold igen med "HOLD AFSTAND" "IKKE SÅ TÆT PÅ" "SPRIT" osv. advarslerne kan medføre frygt og skam, hvilket ikke er sundt for barnets udvikling. Bevar roen og hent dit barn blidt og sig "vi skal lige blive herovre".


Vi skal også huske at de ser og hører mere end vi nogle gange ville ønske. Børn opfanger de mindste ting og har følehornene ude hele tiden.

Det kan være en god ide at tale så lidt som muligt om corona i nærheden af dit barn. De hører lige nu om corona alle steder, både hjemme, ude og i institutionerne. Giv dit barn ro og pause, ved at virke rolig omkring det hele og ikke tale om nye smittetal, indlagte osv.


Hvis vi som voksne viser vejen i pandemien, med ro og empatisk lederskab, så skal vores børn nok komme igennem det på en god måde. Børn kan overleve meget, så længe de har en tryg voksen at læne sig op af. 🫂


Held og lykke derude, det er en hård tid, men jeg håber alligevel at i kan få fejret julen og får nydt hinanden.


Mange hilsner

Lærke Mørkeberg

Dit Pædagogiske Kompas

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page